Groningen gunt Kappelhof avontuur in de Verenigde Staten

Reacties

Johan Kappelhof staat op het punt zijn loopbaan te vervolgen bij Chicago Fire. FC Groningen heeft al een akkoord bereikt met de club uit de Major League Soccer.

Groningen gunt Kappelhof avontuur in de Verenigde Staten

Kappelhof (25) moet zelf nog een akkoord bereiken met de Amerikaanse club, maar FC Groningen laat aan Voetbal International weten dat de clubs al een transfersom zijn overeengekomen. 'Johan liep al langer met deze wens rond. En wij gunnen hem deze stap omdat hij zich altijd loyaal naar de club heeft opgesteld', aldus manager technische zaken Peter Jeltema.

De Amsterdammer was bezig aan zijn vijfde seizoen in het hoge noorden, waar hij de laatste jaren uitgroeide tot onbetwiste basiskracht in de defensie. Zijn contract liep nog tot 2017 in de Euroborg, dus de Groningers moesten volgens Jeltema sowieso binnenkort de knoop doorhakken over hun toekomstplannen met de centrale verdediger.

Jeltema weet nog niet of Groningen een vervanger gaat aantrekken voor Kappelhof, die achttien van de twintig competitieduels dit seizoen de negentig minuten speelde bij de nummer tien in de Eredivisie. De tijd dringt, want maandag is de laatste dag deze transferperiode dat nieuwe spelers van buitenaf mogen worden gecontracteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.