Groningen tankt vertrouwen tegen matig Vitesse

FC Groningen won de tweede wedstrijd van het seizoen. De ploeg kreeg daarbij de gelegenheid van het magere Vitesse dat blij mocht zijn dat het bij slechts 1-0 bleef.

Vitesse had tegen FC Groningen weer een snipperdag opgenomen. De ploeg van Theo Bos blijft wisselvallig, maar in de Euroborg liet het team zich van zijn slechtste kans zien. Diep in de tweede helft gaf Vitesse pas aanvallend een teken van leven. De inzet van Lasse Nilsson was niet doeltreffend.

Het met zelfvertrouwen kampende FC Groningen stelde er niet extreem veel tegenover. Maar door het gebrek aan defensieve druk, kon de ploeg van Ron Jans wel vooruit voetballen. Na 26 minuten viel de openingstreffer. Danny Holla kreeg een vrije trap en nestelde zichzelf achter de bal. De indraaiende inzet van de middenvelder werd door iedereen gemist en viel binnen bij de tweede paal.

Een uitstekende kopbal van Koen van de Laak leek voor de 2-0 te zorgen, maar Piet Velthuizen redde even uitstekend. In de slotfase werd Vitesse wakker en kregen nog wat kansen. De grootste kans was echter voor de thuisploeg. Van de Laak miste echter de strafschop die was gegeven nadat Gonzalo García makkelijk neer was gegaan.