Groningen slaat dubbelslag met aantrekken Larsen

Reacties

Als antwoord op het vertrek van Eric Botteghin naar Feyenoord heeft FC Groningen behalve Etiënne Reijnen ook Kasper Larsen aangetrokken. De 22-jarige Deense verdediger komt voor circa een half miljoen euro over van Odense BK.

Groningen slaat dubbelslag met aantrekken Larsen

Botteghin rondde donderdag zijn transfer af naar Feyenoord. Daarop had Groningen blijkbaar al geanticipeerd. De van SC Cambuur afkomstige Reijnen tekent vrijdag een driejarig contract. Ook Larsen wordt voor drie jaar vastgelegd als hij later vandaag de medische keuring doorstaat. De 1 meter 90 lange verdediger heeft bovendien een optie voor nog een seizoen in zijn verbintenis laten opnemen.

'Larsen is een nog relatief jonge speler, maar al wel met de nodige ervaring in de Deense Superliga. Daarnaast was het belangrijk voldoende lengte en kracht in de ploeg te houden', legt manager technische zaken Peter Jeltema uit op de clubwebsite. 'Larsen heeft zijn opleiding genoten bij Odense BK en is nu toe aan een volgende stap in zijn carrière.'

Het is overigens niet het eerste buitenlandse avontuur voor Larsen. Afgelopen seizoen verhuurde Odense de voormalige Deense jeugdinternational drie maanden aan FC Astana uit Kazachstan. Dit seizoen kwam Larsen echter alweer vier keer in actie voor de club waarvoor hij sinds zijn debuut in 2012 84 officiële wedstrijden speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.