Groningen ploetert zich naar eerste zege sinds januari

Reacties

FC Groningen heeft een moeizame zege geboekt op FC Dordrecht en maakt daardoor nog steeds kans op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal: 2-0.

Groningen ploetert zich naar eerste zege sinds januari

Bij Groningen was het vertrouwen broos nadat de laatste vijf (G3, V2) competitieduels geen zege opleverden, maar thuis tegen hekkensluiter Dordrecht hoefde de ploeg van trainer Erwin van de Looi niet te overtuigen om grote mogelijkheden te krijgen.

Dordrecht mocht zijn uitblinkende doelman FIlip Kurto dankbaar zijn dat het lang 0-0 bleef in de Euroborg. De Pool belette met geweldige reflexen voor rust onder meer Nick van der Velden, Mimoun Mahi en Tjaronn Chery het scoren.

Albert Rusnák sloeg in de 43ste minuut wel doeltreffend toe. De Slowaak tikte op aangeven van Van der Velden de openingsgoal binnen. Na deze treffer liet Groningen aanvallend nauwelijks nog iets zien. Dat leidde tot frustratie van de eigen supporters, die hun ongenoegen lieten blijken met enkele fluitconcerten.

Lieder
Het gebrek aan rendement bij spits Mart Lieder zorgde ervoor dat Dordrecht niets tegenover de openingsgoal van Rusnák kon stellen. Lieder verzuimde in de eerste helft te scoren toen hij vogelvrij opdook voor Sergio Padt. Een kwartier voor tijd wist hij eveneens geen raad met een opgelegde kans, waardoor het slotoffensief van Dordrecht zonder resultaat bleef.

In de extra tijd maakte Chery aan alle illusies van Dordrecht een einde door de eindstand op 2-0 te bepalen. Het was voor de spelmaker van Groningen een eerbetoon aan een van zijn beste vrienden, die hij deze week verloor door een auto-ongeluk.

Zo won Groningen voor het eerst sinds 31 januari (2-0 tegen Go Ahead Eagles) weer een wedstrijd in de Eredivisie en mag het nog hopen op plaatsing voor de play-offs. De Groningers klimmen naar de achtste plaats en hebben zeven punten minder dan nummer zeven SC Heerenveen. Dordrecht staat nog steeds onderaan en moet hopen dat concurrent NAC Breda geen punten pakt in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.