Groningen op koers voor play-offs na zege op VVV

FC Groningen heeft VVV-Venlo op een achterstand van acht punten gezet. De ploeg van scheidend trainer Ron Jans won de thuiswedstrijd met 1-0.

Groningen op koers voor play-offs na zege op VVV

Tim Matavz was weer een beslissend voor Groningen. De Sloveense aanvaller tekende voor zijn tiende seizoenstreffer door een rebound binnen te tikken. Eerder was er al een treffer van Matavz onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Hoewel er voor het publiek weinig te genieten viel, kwam Groningen de zege wel toe. Vooral in de tweede helft zette de thuisclub druk op VVV. Daley Blind was gevaarlijk met schoten van afstand en Matavz schoot nog een keer voorlangs.

VVV was te zeer verzwakt om indruk te kunnen maken. Sandro Calabro, Patrick Paauwe en Ruben Schaken deden allen niet mee. Michael Uchebo begon in de spits. De Nigeriaan kreeg in de eerste helft een enorme kans, maar hij moest ook met een blessure naar de kant.

Zijn vervanger Ruud Boymans bakte er zo weinig van dat hij ook weer werd gewisseld. Pas vlak voor tijd werd VVV weer eens gevaarlijk. Ferry de Regt en Gonzalo García zagen hun schot echter geblokkeerd worden.

Bekijk hier al onze video's