'Groningen heeft wel eens belangrijker duel gespeeld'

Reacties

Trainer Erwin van de Looi erkende ruim een uur voor de aftrap van de bekerfinale nog maar eens dat héél FC Groningen uitkijkt naar de eindstrijd tegen PEC Zwolle, die om 18.00 uur gaat beginnen.

'Groningen heeft wel eens belangrijker duel gespeeld'

'Eindelijk, eindelijk', dacht Van de Looi toen hij vandaag de spelersbus instapte om op weg te gaan naar De Kuip. 'We hebben gewoon hartstikke veel zin om te spelen, iedereen kijkt ernaar uit', zei hij tegen FOX Sports in aanloop naar de tweede bekerfinale uit de clubhistorie.

Ook voor hemzelf is het een bijzonder duel. 'Het is wel mijn eerste bekerfinale. Dit voelt toch net iets anders dan een gewone competitiewedstrijd, maar het zou ook heel raar zijn als dat niet het geval was. Overal staan mensen ons aan te moedigen. Er zit dan ook iets meer spanning op.'

De Groningen-selectie werd zaterdagavond vóór het vertrek richting Rotterdam door duizenden supporters uitgezwaaid. 'Dat was natuurlijk harstikke mooi. Vorig jaar was het na het winnen van de play-offs al één groot feest, maar dit was ook indrukwekkend. Het was een mooi afscheid.'

Het geeft meteen aan hoeveel impact de finaleplaats in Groningen heeft. 'Dat is wel duidelijk. Ik hoor mensen zeggen dat het dé wedstrijd uit de historie van de club is. Daar ben ik niet helemaal mee eens, want wedstrijden tegen degradatie zijn misschien nog wel belangrijker. Maar het is wel heel speciaal', aldus Van de Looi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.