media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Groningen gaat niet verder met Liverpool-huurling

Groningen gaat niet verder met Liverpool-huurling
FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Krisztian Adorján. De optie in het contract om de 21-jarige Hongaarse middenvelder definitief over te nemen wordt niet gelicht.

De noorderlingen kregen eind maart nog uitsluitsel van Liverpool, dat Adorján verhuurt aan Groningen. Er mocht langer gedacht worden over het wel of niet lichten van de optie. 'Na een evaluatiegesprek tussen speler en club is gezamenlijk besloten van deze mogelijkheid geen gebruik te maken', aldus de club.

'Van beide kanten is het niet volledig geworden wat we ervan hadden verwacht', aldus manager technische zaken Henk Veldmate. 'Van Adorján werd een bepaalde rol en ontwikkeling verwacht en zelf had hij ook bepaalde verwachtingen. We kwamen met het oog op de afspraken met Liverpool nu op het punt dat we een beslissing moesten nemen naar de toekomst toe en daarbij zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we beter ieder onze eigen weg konden kiezen.'

De Hongaar kwam in 21 officiële duels voor Groningen tot drie treffers. Voor het eerste van twee duels met AZ om een Europa League-ticket (donderdag) is hij geblesseerd. Mogelijk kan hij zondag nog wel in actie komen tijdens de return.

Praat mee

Praat mee op VI.nl

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Inloggen / registreren

Laatste nieuws