Groep L: Besiktas volgt in het spoor van FC Porto

FC Porto zette zijn overtuigende groepsfase voort met een 3-1 overwinning op Rapid Wien. Besiktas kwalificeerde zich ten koste van CSKA Sofia in het spoor van de Portugezen.

Groep L: Besiktas volgt in het spoor van FC Porto

CSKA Sofia-Besiktas 1-2Besiktas had genoeg aan een remise om zich naast FC Porto klaar te kunnen maken voor een Europese overwintering. De Turkse ploeg maakte na ruim een uur aan alle onzekerheid een einde. Doelpunten van Tomas Zapotocny en Filip Hološko brachten de kwalificatie in veilige haven. De aansluitingstreffer van Cillian Sheridan was voor CSKA Sofia niet meer dan een schrale troost.

Rapid Wien-FC Porto 1-3Rapid Wien mocht dan via Cristopher Trimmel brutaal de leiding hebben genomen, voor een verrassing was dat niet voldoende. De Oostenrijkse ploeg kon welgeteld drie minuten genieten van zijn voorsprong voordat Radomel Falcao zich voor FC Porto opwierp als redder in nood. De Colombiaanse aanvaller tekende niet alleen voor de gelijkmaker, maar hielp met twee doelpunten in de slotfase de Portugese club aan de vierde zege. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's