Groep L: Besiktas en FC Porto winnen ook laatste duel

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers in de zesde en laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in de diverse groepen

Het verschil tussen de twee beste ploegen en de twee minste teams in Groep L werd woensdag opnieuw duidelijk. Zowel Besiktas als FC Porto was al geplaatst, maar won ook het laatste duel.

FC Porto-CSKA Sofia 3-1Ook in het laatste groepsduel maakte Porto geen fout. De ploeg versloeg Sofia met 3-1 en bleef zo ongeslagen. Nicolás Otamendi was voor rust verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Verrassend genoeg kwamen de gasten goed uit de kleedkamer na rust. Spas Delev nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Lang had Porto echter niet nodig om een zege alsnog veilig te stellen. Rúben Micael en James Rodríguez schoten de thuisploeg in veilige haven: 3-1. Door de overwinning is Porto groepswinnaar.

Besiktas-Rapid Wien 2-0De thuisploeg zorgde voor rust al voor de eindstand. Ricardo Quaresma was trefzeker na ruim een halfuur spelen. Fabian Ernst volgde op slag van rust het goede voorbeeld van zijn collega en zorgde voor de 2-0. In de tweede helft kwam die voorsprong niet meer in gevaar.

Door de zege is Besiktas na zes duels tweede in Groep L met dertien punten. De Turken moeten alleen Porto voor zich dulden. Rapid Wien en CSKA Sofia eindigden beiden met drie punten.