Groep I: Portugal op drempel EK, dure uitglijder Denemarken

Reacties

Portugal staat na een zege bij Albanië op de drempel van het EK. Denemarken verspeelde dure punten bij Armenië en moet juist vrezen voor afwezigheid volgend jaar in Frankrijk.

Groep I: Portugal op drempel EK, dure uitglijder Denemarken

Albanië - Portugal 0-1
Portugal heeft nog een puntje nodig om zich te plaatsen voor het EK. Op de valreep werd een overwicht in Albanië alsnog uitgedrukt in de score.

Dat de Albanezen lang overeind bleven tegen Portugal, mag een klein wonder heten. Kansen waren er onder andere voor Nani en Cristiano Ronaldo, die van dichtbij zelfs de paal raakte. Tegen de verhouding in was het een kwartier voor tijd bijna raak aan de overkant, toen Sokol Cikalleshi via Pepe tegen de onderkant van de lat knalde.

De grootste kans van de wedstrijd moest toen nog komen, weer voor Portugal. Eliseu mocht helemaal vrij door op de keeper, maar stiftte rakelings naast het doel. Portugal verzoende zich echter niet met een gelijkspel. Twee minuten in de extra tijd kopte Miguel Veloso een corner van invaller Ricardo Quaresma steenhard binnen.

Armenië - Denemarken 0-0
Denemarken blameerde zich bij Armenië, dat tot vandaag pas een punt had gepakt in de groep. Bondscoach Morten Olsen zag zelfs dat het thuisland de grootste kansen liet noteren.

Voor rust kopte Gevorg Ghazaryan een voorzet vanaf de rechterflank net naast het doel van doelman Kasper Schmeichel. Spits Yura Movsisyan liet na de pauze ook na om Armenië op voorsprong te brengen. De aanvaller van Spartak Moskou doemde vrij op voor Schmeichel, maar pegelde de bal met zijn linkervoet van dichtbij in het zijnet.

Ook Artem Simonyan miste, op aangeven van ex-Ajacied en invaller Aras Özbiliz, het doel nog met een schot binnen het strafschopgebied. Denemarken stelde daar bijzonder weinig tegenover en kon geen vuist maken voor het doel van Gevorg Kasparov.

Voor de Denen betekende het deze week het tweede gelijkspel. Vrijdag eindigde de wedstrijd tegen Albanië ook al doelpuntloos. Het uitzicht op een direct EK-ticket is daardoor wat troebel. Denemarken wacht nog slechts één wedstrijd, op bezoek in Portugal. Het heeft de kans op een plek bij de eerste twee sowieso niet meer in eigen hand.

Stand Groep I
Portugal 6 - 15
Denemarken 7 - 12
Albanië 6 - 11
Armenië 7 - 2
Servië* 6 - 1
*Servië heeft drie punten in mindering gekregen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.