Groep I: Benauwde zege Spanje, Frankrijk wint weer

Spanje heeft zijn eerste kwalificatiewedstrijd in aanloop naar het WK van 2014 in Brazilië moeizaam weten te winnen. Frankrijk was in eigen huis veel te sterk voor Wit-Rusland.

Georgië - Spanje 0-1Voor Spanje begon in Tbilisi de jacht op een nieuwe wereldtitel. Georgië was de eerste tegenstander in Groep I en bleek een hele taaie. De ploeg van bondscoach Temuri Ketsbaia liet de regerend Europees en wereldkampioen komen, maar verdedigde erg goed. Het duurde tot de slotfase van de eerste helft voordat Spanje zijn eerste echte kans van de wedstrijd kreeg.

Voor die tijd was Sergio Ramos gevaarlijk met een kopbal uit een hoekschop van Xavi, terwijl David Silva en Xabi Alonso het probeerden met schoten van afstand. Maar op slag van rust was Roberto Soldado - die in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Fernando Torres - het dichtst bij een treffer. Volledig vrijstaand stuitte de spits echter op doelman Giorgi Loria.

In de tweede helft hetzelfde beeld: Spanje dat aanviel, terwijl Georgië tegenhield. Bondscoach Vicente Del Bosque van de bezoekers bracht in Pedro, Santi Cazorla en Cesc Fabregas drie aanvallende wissels. Met resultaat, want in de 86ste minuut bezorgde Soldado Spanje de overwinning, waardoor de reeks overwinningen in WK-kwalificatieverband is uitgebreid naar elf.

Frankrijk - Wit-Rusland 3-1Vier dagen na de benauwde 1-0 zege bij Finland heeft Frankrijk ook zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd omgezet in een overwinning. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps was in eigen huis veel te sterk voor Wit-Rusland. Voor rust hield doelman Sergey Veremko van de bezoekers zijn doel nog met grote moeite schoon, maar in de tweede helft lukte dat niet.

In de 49ste minuut opende Etienne Capoué de score na voorbereidiend werk van Franck Ribéry. Christophe Jallet leek de wedstrijd in de 68ste minuut te beslissen, maar vier minuten later kwam Wit-Rusland via Anton Putsila terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd bepaalde Ribéry echter de eindstand op 3-1, waardoor Frankrijk zes punten uit twee duels heeft. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa. Foto: VI Images