Groep I: Albanië vierde debutant, hoofdrol Nani bij Portugal

Reacties

Albanië is na IJsland, Noord-Ierland en Wales de vierde debutant op een EK. De Albanezen klaarden de klus bij Armenië, de hekkensluiter in Groep I.

Groep I: Albanië vierde debutant, hoofdrol Nani bij Portugal

Armenië - Albanië 0-3
De 23ste poging om zich te plaatsen voor een groot toernooi is dan eindelijk gelukt voor Albanië. Het land moest winnen in Armenië en deed dat door twee snelle treffers ook.

Over geluk had het team van bondscoach Gianni De Biasi niet te klagen. Armenië leek de score te openen toen een vrije trap van Yura Movsisyan niet goed werd verwerkt en de bal in de rebound over het lege goal zeilde. En aan de Andere kant hielp Kamo Hovhannisyan de Albanezen aan een voorsprong door een inzet van Shkelzen Gashi tot doelpunt te promoveren. De tweede treffer van Albanië, een vrije trap van Berat Djimsiti werd door een Armeniër binnen gewerkt.

De vreugde van de bezoekers was er echter niet minder om, maar Armenië ging met de ingevallen Aras Özbiliz op zoek naar de aansluitingstreffer. Karlen Mkrtchyan maaide in kansrijke positie volledig over de bal, waarna de bal een minuut later aan de overkant in het doel lag. Armando Sadiku maakte aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 te maken.

Servië - Portugal 1-2
Servië mocht vooor het eerst sinds het drone-incident van een jaar geleden weer supporters in het stadion toelaten en die zagen het thuisland ondanks de uitschakeling fris voor de dag komen tegen het al geplaatste Portugal.

De bezoekers kwamen echter op voorsprong, toen Nani een rebound hoog binnen trapte. Diezelfde Nani, de gelegenheidsaanvoerder bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo, vervulde even later ook een negatieve hoofdrol door geel te pakken. Daardoor mist hij het eerste pouleduel van Portugal op de eindronde in Frankrijk.

Servië werd met de gelijkmaker van Zoran Tosic beloond voor het goede spel, waarna João Moutinho op zijn beurt de 1-2 binnen krulde. Daarna sloegen de stoppen door bij het thuisland, dat eerst wisselspeler Aleksandar Kolarov zijn tweede geel zag krijgen. Daarna kreeg Nemanja Matic nog een directe rode kaart tijdens de onrustige slotfase.

Eindstand Groep I
1. Portugal 8 - 21
2. Albanië 8 - 14
3. Denemarken 8 - 12
4. Servië 8 - 4
5. Armenië 8 - 2

Portugal en Albanië naar het EK 2016. Denemarken naar de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.