Groep H: Zaza blikvanger Italië, Kroatië verslaat Malta

Italië is de EK-kwalificatiecampagne begonnen met een overwinning bij Noorwegen. Kroatië kwam in Groep H in eigen huis tot winst op tien man van Malta, terwijl Bulgarije won bij Azerbeidzjan.

Noorwegen - Italië 0-2
Italië had vorige week in de eerste wedstrijd onder leiding van bondscoach Antonio Conte in een oefenduel al gewonnen van Oranje en zette die goede koers voort in Oslo. De tegen Nederland gedebuteerde Simone Zaza opende met zijn eerste interlandgoal ooit in de zestiende minuut de score. De spits van Sassuolo schoot hard raak, al had hij geluk dat zijn schot licht getoucheerd werd.

In het vervolg drong Noorwegen wel aan, maar kon niet voorkomen worden dat er met een achterstand de rust in werd gegaan. Na 62 minuten ontnam Leonardo Bonucci de Noren het laatste beetje hoop. Hij maakte al koppend 0-2, waarna Italië het duel uitspeelde en de eerste drie punten kon bijschrijven.

Simone Zaza opent de score namens Italië.

Kroatië - Malta 2-0
Al vanaf de 31ste minuut moest Malta verder met tien man. Steve Borg kreeg een rode kaart. Toch had Kroatië in Zagreb tot in de tweede helft nodig om de numerieke meerderheid ook te vertalen naar het scorebord. Dat gebeurde dan weer wel direct bij de start van het tweede bedrijf. Luka Modric was de gevierde man. Zijn verraderlijk stuitende afstandsschot bleek doelman Andrew Hogg te machtig. Omdat Andrej Kramaric in de slotfase de eindstand op 2-0 bepaalde, staat Kroatië net als Italië en Bulgarije na de eerste speelronde in poule H op drie punten.