Groep H: Stuttgart nog altijd zonder puntenverlies

Stuttgart gaat fier aan kop in groep H na winst tegen Getafe. Young Boys had weinig moeite met het Deense Odense BK.

VfB Stuttgart-Getafe 1-0De Duitse koploper in groep H speelde een puike eerste helft tegen Getafe. De ploeg grossierde in kansen en mogelijkheden, maar wist daar slechts een van te verzilveren. Ciprian Marica zette Stuttgart na een halfuur spelen op voorsprong.

Het bleek het enige doelpunt uit de wedstrijd te zijn, waardoor de Duitsers na drie duels nog altijd zonder puntenverlies zijn.

BSC Young Boys-Odense BK 4-2De Zwitsers begon prima aan het duel, dat overigens werd geleid door arbiter Kevin Blom. De thuisploeg ontwikkelde meteen een overwicht en wist dat na een halfuur spelen om te zetten in een voorsprong. Doelpuntenmaker was Henri Bienvenu. Enkele minuten later verdubbelde Scott Sutter de score, waardoor de thuisploeg kort voor rust op rozen leek te zitten.

Echter, Odense bracht enkele minuten na de thee de spanning terug in de wedstrijd toen Peter Utaka voor de aansluitingstreffer tekende: 2-1.

Door doelpunten van David Degen en Senat Lulic liep de thuisploeg uit naar een riante 4-1 voorsprong. Kort voor tijd bepaalde Chris Sörensen namens de Denen de eindstand op 4-2 vanaf de strafschopstip.

Young Boys deed met de overwinning prima zaken. Niet alleen kon de ploeg na afloop van het duel drie punten aan het totaal toevoegen. De winst van Stuttgart op Getafe brengt de Zwitsers steviger op plaats twee in groep H met zes punten uit drie duels.