Groep H: Invaller Harnik biedt VfB Stuttgart soelaas

VfB Stuttgart gaat in Groep H alleen aan de leiding na de benauwde overwinning op Odense BK. BSC Young Boys bracht Getafe het eerste puntverlies toe.

Odense BK-VfB Stuttgart 1-2 VfB Stuttgart boekte een nipte maar ook verdiende zege op Odense BK. De ploeg van trainer Christian Gross, die Khalid Boulahrouz de hele wedstrijd op de bank hield, dankte de punten aan invaller Martin Harnik.

In de 72ste minuut kreeg VfB Stuttgart waar het recht op had. Zdravko Kuzmanovic kopte de Duitse formatie naar een verdiende voorsprong. Odense BK leek geslagen, maar kwam onverwacht langszij. Andreas Johansson profiteerde van onachtzaamheid in de defensie van Stuttgart. Vier minuten voor het einde ging de Deense verdediging in de fout. Harnik maakte dankbaar gebruik van de misser van Eric Djemba-Djemba.

BSC Young Boys-Getafe 2-0 BSC Young Boys werkte een sterk optreden af tegen Getafe. De beloning in de vorm van drie punten kwam er dankzij David Degen. De middenvelder profiteerde twee keer van het voorbereidende werk van Scott Sutter en legde daarmee de solide basis voor de eerste zege in de Europa League.