Groep G: Zenit ongeslagen, eerste zege Anderlecht

Zenit Sint-Petersburg boekte een regelmatige overwinning op Hajduk Split. Anderlecht pakte de eerste punt na thuiswinst op AEK Athene.

Anderlecht-AEK Athene 3-0De Belgen, tot het duel nog puntloos in groep G, waren vrijwel de gehele eerste helft de bovenliggende partij en kwamen op het halfuur verdiend op voorsprong door een treffer van Mbark Boussoufa. Dat het voor rust bij deze ene treffer bleef was een klein wonder, aangezien Boussoufa en Romelu Lukaku een aantal keer dichtbij een tweede Belgische treffer waren.

Na de thee bleef Anderlecht sterker, maar de bevrijdende tweede treffer bleef lange tijd uit. Twintig minuten voor tijd wist Lukaku zich dan eindelijk op het scorebord te werken. Roland Juhász zorgde enige minuten later zelfs voor de 3-0. Daarna kon de eerste winstpartij in groep G de Belgen niet meer ontgaan.

Zenit Sint-Petersburg-Hajduk Split 2-0De nog ongeslagen Russen, waar voormalig PSV'er Danko Lazovic in de basis begon, deden wat van hen verwacht mocht worden: Zenit won van Hajduk Split. Het overwicht werd na vijfentwintig minuten spelen uitgedrukt in een doelpunt van Aleksandr Bukharov.

Een klein halfuur na rust verdubbelde de Portugees Danny de voorsprong. De zege van Zenit kwam in het laatste deel van de wedstrijd niet meer in gevaar. De Russen leidden in de groep met de maximale score van negen punten uit drie duels.