Cercle Brugge legt matig Anderlecht over de knie

Anderlecht incasseerde bij Cercle Brugge een knauw. Oleg Iachtchouk deed in het Jan Breydel Stadion zijn oude club de das om (1-0).

In de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Anderlecht kon het overwicht slechts mondjesmaat omzetten in kansen, terwijl Cercle Brugge in de tegenaanval zich sporadisch liet gelden.

Na rust was er geen verbetering zichtbaar bij Anderlecht. Dat Cercle Brugge na een uur op voorsprong kwam, wekte dan ook geen verbazing. Voor de Brusselse formatie was het extra pijnlijk dat Anderlecht-huurling Reynaldo aan de basis stond van de winnende treffer van Iachtchouk, die op zijn beurt in het verleden tien seizoenen uitkwam voor Paarswit.

Door de nederlaag blijft Anderlecht steken op de derde plaats achter RC Genk en AA Gent. Cercle Brugge nestelde zich weer naast stadsgenoot Club Brugge.