Groep G: Zenit met de schrik vrij tegen Hajduk Split

Bekijk hier alle andere uitslagen in de vierde speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Zenit Sint-Petersburg heeft tegen Hajduk Split bijna een riante voorsprong weggegeven. AEK Athene en Anderlecht deelden de punten.

Hajduk Split-Zenit Sint-Petersburg 2-3De Russische ploeg kende aanvankelijk weinig problemen met hekkensluiter Hajduk Split. Zenit was na drie duels nog zonder puntenverlies en zou dat na afloop van het duel nog steeds zijn. Na een halfuur spelen werd de suprematie omgezet in een voorsprong door een doelpunt van Aleksei Ionov.

Meteen na de thee leken de Russen het duel definitief in het slot te gooien. Szabolcs Huszti schoot na twee minuten raak vanaf elf meter en vijf minuten later zorgde Alessandro Rosina voor de 0-3.

Twintig minuten voor tijd bracht Marin Ljubicic de spanning namens de thuisploeg enigszins terug, maar toen zijn treffer acht minuten voor tijd gevolgd werd door de aansluitingstreffer van Ante Vukusic, werd het nog even hectisch voor het doel van Zenit. Tot de gelijkmaker kwam het ondanks een slotoffensiefje niet meer.

Zenit is na de winst nog zonder puntenverlies en gaat met twaalf punten uit vier duels soeverein aan kop in groep G. Door de zegereeks zijn de Russen ook al verzekerd van de volgende ronde. Hajduk Split blijft staan op plaats vier met slechts drie punten, de inhaalrace ten spijt.

AEK Athene-Anderlecht 1-1AEK Athene en Anderlecht deelden de punten in een wedstrijd waar de Belgen recht hadden op meer. De eerste helft was matig qua niveau. Anderlecht kwam niet verder dan een kopbal van Roland Juhász en een schot van Mbark Boussoufa.

De tweede helft begon dramatisch voor Anderlecht toen Ismael Blanco een strafschop hard en hoog binnen knalde na een overtreding van Juhász. Even later zorgde Jan Polak voor de gelijkmaker.

Daarna ging de regerend Belgisch landskampioen op jacht naar de winnende treffer, maar levensgrote kansen waren aan onder anderen Romalu Lukaku niet besteed, tot afgrijzen van coach Ariël Jacobs.

Veel schieten de ploegen niet op met het punt. AEK Athene en Anderlecht staan nu op vier punten in een groep waar de strijd om plaats twee nog helemaal open ligt. De Belgen bezetten deze felbegeerde plek nu op doelsaldo.