Groep G: Bosniër Dzeko haalt hard uit tegen Griekenland

Bosnië-Herzegovina heeft zonder problemen Griekenland verslagen. Mede dankzij twee goals van Manchester City-aanvaller Edin Dzeko won de thuisploeg. Slowakije verspeelde punten tegen Litouwen, terwijl Liechtenstein en Letland ook gelijkspeelden.

Bosnië-Herzegovina - Griekenland 3-1Na een klein half uur opende Dzeko de score. Met een fraaie kopbal verschalkte hij de Griekse keeper Orestis Karnezis. Een kwartier later stond Griekenland voor een kansloze missie, nadat Vedad Ibisevic via een penalty voor 2-0 zorgde.

Zeven minuten na rust was Dzeko weer trefzeker. Ook deze keer scoorde de Bosniër met het hoofd, waardoor de stand op 3-0 werd bepaald. Theofanis Gekas redde voor Griekenland nog enigszins de eer door de 3-1 aan te laten tekenen. Bosnië leidt Groep G momenteel met dertien punten, Griekenland volgt met tien punten.

Slowakije - Litouwen 1-1Slowakije heeft weinig aan het punt dat het over heeft gehouden aan de wedstrijd tegen Litouwen. De Slowaken kwamen op achterstand door een doelpunt van Darvydas Sernas, Martin Jakubko bezorgde zijn land een punt. Door de remise staat Slowakije twee punten achter op nummer twee Griekenland. Litouwen is vierde met vijf punten.

Liechtenstein - Letland 1-1Via Michele Polverino kwam Liechtenstein verrassend op voorsprong, maar de Let Aleksandrs Cauna zorgde ervoor dat de Liechtensteiners opnieuw niet tot een overwinning kwamen in Groep G: 1-1. Letland en Liechtenstein staan respectievelijk vijfde en zesde. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.