Groep G: Bosnië en Griekenland nu samen aan de leiding

Slowakije heeft in de WK-voorronden terrein moeten prijsgeven door de thuisnederlaag tegen Griekenland, dat door dit resultaat met Bosnië-Herzegovina de koppositie in Groep G deelt.

Slowakije – Griekenland 0-1Dimitrios Salpingidis (foto) was de gevierde man bij Griekenland, dat met de drie punten terugkeerde uit Bratislava. Het enige doelpunt viel na ruim een uur op de door de regen doorweekte grasmat. Het resultaat was verrassend aangezien Slowakije vooral in de tweede helft oppermachtig was. Maar de thuisploeg kwam niet verder dan een bal op de paal van Michal Breznanik.

Bosnië-Herzegovina – Litouwen 3-0Na 41 minuten kon Bosnië-Herzegovina zich al zeker wanen van de drie punten. In een tijdbestek van minder dan een kwartier stond een 3-0 voorsprong op het scorebord door treffers van Vedad Ibisevic, Edin Dzeko en Miralem Pjanic.

Letland – Liechtenstein 2-0Vladimirs Kamess en Edgars Gauracs hebben Letland de eerste drie punten bezorgd in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Aleksandrs Starkovs was dankzij de twee doelpunten te sterk voor Liechtenstein, dat na de twee gele kaarten voor Daniel Kaufmann het laatste half uur met tien man speelde. Foto: VI Images