Groep G: belangrijke rol voor Kluivert bij felbegeerde zege Roma

AS Roma heeft woensdagavond een enorme stap richting de knock-outfase van de Champions League gezet. De Romeinen waren in Rusland te sterk voor CSKA Moskou.

CSKA Moskou
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Trainer Eusebio Di Francesco had in het Loezjniki Stadion, waar vier maanden geleden de WK-finale werd gespeeld, een basisplaats ingeruimd voor Justin Kluivert. Het was pas de derde keer dit seizoen dat de negentienjarige Nederlander aan de aftrap stond bij Roma. Twee speelrondes eerder was dat ook het geval tegen Viktoria Plzen, destijds maakte Kluivert meteen zijn eerste Champions League-goal.

In Moskou schoot Roma uit de startblokken. Al in de vierde minuut was het raak voor de bezoekers, toen Kostas Manolas een hoekschop van Lorenzo Pellegrini binnenkopte: 0-1. CSKA-doelman Igor Akinfeev zag er daarbij niet goed uit. Na die vroege voorsprong verzuimde Roma door te drukken. De thuisploeg kwam zodoende steeds meer in de wedstrijd en trok kort na rust de score gelijk via Arnór Sigurdsson: 1-1.

In de 56ste minuut ging het echter mis voor CSKA. Edin Dzeko verlengde een lange bal van achteruit met zijn borst naar Kluivert, die richting het strafschopgebied van de gastheren snelde. Hördur Magnússon probeerde de Nederlander met een ultieme poging te stoppen, maar de IJslander kwam te laat en raakte de benen van Kluivert. Arbiter Cüneyt Çakir gaf hem daarvoor zijn tweede gele kaart.

Nog geen drie minuten na de rode kaart sloeg Roma toe. Lorenzo Pellegrini kreeg de bal toevallig voor zijn voeten en schoof hem langs Akinfeev: 1-2. Kluivert liet zich verder zien door twee grote kansen te creëren voor achtereenvolgens Alessandro Florenzi en Edin Dzeko, maar werd na zeventig minuten gewisseld.

Daarna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor Roma uitstekende zaken doet in Groep G. De Romeinen hebben nu negen punten uit vier duels. Real Madrid kan bij een zege op Viktoria Plzen woensdagavond op gelijke hoogte komen. Voor Roma is het een welkome opsteker, want in de Serie A draait de club niet best.