Groep G: Babel goud waard voor Besiktas, Porto deelt tik uit aan Monaco

Reacties

Een paar dagen voordat de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend wordt gemaakt, liet Ryan Babel zich nog maar eens zien bij Besiktas. Hij gaf met het openingsdoelpunt de aanzet voor een simpele 2-0 zege op RB Leipzig, terwijl FC Porto zich op bezoek bij AS Monaco overtuigend herstelde van de nederlaag in de openingswedstrijd: 0-3.

Groep G: Babel goud waard voor Besiktas, Porto deelt tik uit aan Monaco

Besiktas - RB Leipzig 2-0
Waar Monaco en Porto toch worden gezien als favorieten in Groep G, is het vooralsnog Besiktas dat aan de leiding gaat.  De Turkse kampioen verraste in de eerste speelronde nog door met 1-3 te winnen bij Porto, dit keer moest RB Leizpig eraan geloven. Er was daarbij een hoofdrol weggelegd voor Babel. De aspirant-herintreder bij het Nederlands elftal - Babel zit bij de voorselectie van Oranje en maakt dus kans op zijn eerste interlandminuten sinds november 2011 - opende de score door een voorzet van Cenk Tosun (hoofdfoto) met links binnen te schieten in de korte hoek.

Op slag van rust gooide Besiktas de wedstrijd vervolgens in het slot. Na een heerlijke actie toonde Ricardo Quaresma zijn handelsmerk - een puntgave voorzet met buitenkant rechts - waar de Braziliaanse middenvelder Talisca met een rake kopbal optimaal van profiteerde. Op dat moment was RB Leipzig-topscorer Timo Werner overigens al gewisseld. Besiktas, waar naast Babel ook de in Alkmaar geboren Oguzhan Özyakup en voormalig PSV'er Atiba Hutchinson in de basis stonden, kwam dan ook niet meer in de problemen. Ook niet nadat het duel even werd onderbroken omdat de lichtmasten uit waren gevallen.

Het werd dus een mooie avond voor Babel, die nog maar eens solliciteerde naar een plek in de definitieve groep van bondscoach Dick Advocaat. Vrijdag wordt bekend welke spelers met Oranje de cruciale WK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Zweden gaan meemaken. Afgelopen weekend scoorde de voormalig Ajacied al in de verloren topper tegen Fenerbahçe, waarmee hij dus aantoont prima in vorm te zijn.

AS Monaco - FC Porto 0-3
De twee op papier grootste ploegen in de poule namen het in een reprise van de Champions League-finale van 2004 in Monaco tegen elkaar op. Daarin bleek de nummer twee van Frankrijk uiteindelijk niet opgewassen tegen de koploper van Portugal. De bezoekers liepen na rust namelijk ver weg bij de Monegasken.

Voormalig Roda JC-middenvelder Danilo Pereira zag zijn volley in de eerste helft nog knap gestopt worden door Diego Benaglio, de Zwitserse goalie had ook een bijzonder fraai antwoord op de rebound van Vincent Aboubakar, maar op de tweede poging van de spits uit Kameroen was Benaglio kansloos. Op twintig minuten van het einde besliste diezelfde Aboubakar het duel vervolgens. Na een splijtende pass van achteruit ging Moussa Marega ervandoor, hij stelde zijn aanvalsleider in staat de 0-2 binnen te schieten. In de laatste minuut tekende Miguel Layún uit een scrimmage voor de eindstand.

Stand in Groep G 
1. Besiktas2-6(5-1)
2. FC Porto2-3(3-1)
3. RB Leipzig2-1(1-3)
4. AS Monaco2-1(1-4)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.