Groep F: Kranjcar schiet Kroatië naar zege op Israël

Kroatië heeft de topper in Groep F gewonnen bij Israël (1-2). Niko Kranjcar was de grote man aan de kant van de bezoekers, de middenvelder was twee keer trefzeker in Ramat Gan.

Beide landen hadden in de eerste twee wedstrijden vier punten bij elkaar gesprokkeld en wisten dat ze bij een zege de koppositie zouden overnemen van Georgië en Griekenland. Kroatië besliste de wedstrijd in de laatste tien minuten van de eerste helft. In de 36ste minuut was het Kranjcar die de score opende door een strafschop te benutten, vijf minuten later maakte hij er ook 0-2 van.

De thuisploeg ging in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze werd pas in de 81ste minuut gemaakt door Etey Schechter. Kroatië gaf de zege in de resterende speeltijd niet meer uit handen, waardoor het de nieuwe koploper is in Groep F met zeven punten uit drie duels. Georgië en Griekenland bezetten de tweede plaats, beide hebben vijf punten en hetzelfde doelsaldo.