Groep F: Griekenland en Georgië samen aan kop

Bekijk hier alle andere uitslagen in de derde speelronde van de EK-kwalificatiereeks. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Griekenland en Georgië kwamen tot hun eerste nipte zege en nestelden zich daarmee aan kop in Groep F.

Griekenland-Letland 1-0Na remises tegen Georgië en Kroatië heeft Fernando Santos zijn eerste zege als bondscoach van Griekenland in de EK-kwalificatie binnen. Letland was het slachtoffer, al kwam de Griekse zege niet zonder slag of stoot tot stand. Bijna een uur was de Letse defensie onneembaar, totdat in de 58ste minuut Vassilis Torosidis (foto) de ban brak. De verdediger werkte de bal na een een-twee met Costas Katsouranis achter doelman Andris Vanins.

Georgië-Malta 1-0David Siradze was de gevierde man bij Georgië. De 28-jarige aanvaller mocht na rust zijn entree maken tegen Malta en tekende voor de enige treffer in Tbilisi. Voor Malta was het een hard gelag, want het winnende doelpunt viel pas in blessuretijd.

Georgië en Griekenland maakten dankzij de overwinning een sprong naar de kop van Groep F, terwijl Malta veroordeeld blijft tot de laatste plaats.