Groep F: CSKA behoudt maximale score, Praag wint

Bekijk hier alle andere uitslagen in de vierde speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

CSKA Moskou heeft mede door een doelpunt van Keisuke Honda (foto) de maximale score in Groep F van de Europa League weten te behouden. Sparta Praag verstevigde op bezoek in Zwitserland de tweede plaats.

CSKA Moskou-Palermo 3-1Palermo startte uitstekend aan het duel in Moskou. Massimo Maccarone kopte na tien minuten uiterst beheerst de openingstreffer binnen. Een rode kaart van Antonio Nocerino (twee keer geel) bleek na 31 minuten spelen echter de inleiding voor een Russisch offensief. Tot de rust wisten de Italianen de voorsprong vast te houden, maar in het tweede bedrijf bezweken de bezoekers.

Honda zette na twee minuten in de tweede helft de gelijke stand op het scorebord. De Japanner nam knap een bal op zijn borst mee en kon vervolgens simpel binnentikken.

Aanvaller Tomás Necid kroonde zich in een kort tijdsbestek tot 'matchwinner' met twee doelpunten. Na vijftig minuten spelen schoot hij fraai raak vanuit de draai. Vier minuten later bleef de spits uiterst koelbloeding en schoof hij de laatste treffer van de wedstrijd binnen: 3-1.

Door de zege kwalificeerde de Russen zich al voor de volgende ronde. Palermo vergaarde pas drie punten en is derde.

Lausanne Sports-Sparta Praag 1-3Lausanne Sports is ook na vier wedstrijden in Groep F nog zonder overwinning. In eigen huis nam Guillaume Katz namens de Zwitsers nog wel de openingstreffer voor zijn rekening. Hij kopte raak na een goed genomen vrije trap.

Sparta Praag had een kleine veertig minuten nodig om te bekomen van de schrik. Op slag van rust was Wilfried verantwoordelijk voor de 1-1, waarna Leonard Kweuke (2-1) en opnieuw Wilfried (3-1) de bezoekers in de tweede helft het volle pond bezorgden.

Met de zege deed Praag uitstekende zaken. De achterstand op koploper CSKA Moskou bedraagt weliswaar vijf punten, maar de ploeg liep verder uit op Palermo en Lausanne. De Tsjechen vergaarden in vier duels zeven punten, terwijl de Italianen en de Zwitsers niet verder kwamen dan respectievelijk drie en één punt.