Groep F: beste papieren voor Rusland, tweede plan Portugal

Rusland is door het gelijkspel van Portugal zo goed als zeker van deelname aan het WK van volgend jaar in Brazilië. Waar Rusland eenvoudig won van Luxemburg, speelde Portugal gelijk tegen Israël.

Portugal – Israël 1-1
Portugal lijkt zich door de puntendeling tegen Israël te moeten richten op de play-offs om deelname aan het WK in Brazilië te bewerkstelligen. In Lissabon speelde Portugal wederom niet overtuigend, waardoor de tweede plaatst het hoogst haalbare lijkt.

Ook tegen Israël leek het uit te monden op een benauwde overwinning van Portugal, tot de 85ste minuut toen Eden Ben Basat de eindstand bepaalde op 1-1 na een blunder van de Israëlische doelman Rui Patrìcio. Ricardo Costa had nog na 26 minuten de score geopend, maar daarna lukte het Portugal niet de marge op te voeren. Costa was trefzeker uit een vrije trap die via Pepe op de hoofd van de centrale verdediger belandde: 1-0.

Doelpuntenmaker Ricardo Costa in duel met Eran Zahavi

Portugal neemt het dinsdagavond in eigen land op tegen Luxemburg. De Portugezen hebben drie punten minder dan koploper Rusland, dat op bezoek gaat bij Azerbeidzjan in de laatste speelronde in WK-kwalificatiegroep F. Ook het doelsaldo spreekt in het voordeel van de Russen. Rusland heeft een positief doelsaldo van vijftien, terwijl Portugal een doelsaldo bezit van plus acht.

Luxemburg – Rusland 0-4
Rusland leeft met de beste papieren toe naar de laatste kwalificatiewedstrijd voor de rechtstreekse plaatsing van het WK. Op bezoek bij Luxemburg wonnen de Russen vrij eenvoudig, waardoor de koppositie intact blijft.

In Stade Josy Barthel was Alexander Samedov met een bekeken schot verantwoordelijk voor de eerste treffer van de wedstrijd, terwijl Viktor Faizulin en Denis Glushakov de wedstrijd in de eerste helft al in het slot gooide. Na de onderbreking zorgde Alexander Kerzhakov voor de eindstand: 0-4.