Groep F: Arsenal mag hopen na bliksemstart Bayern

Bayern München heeft met groot gemak de koppositie in Groep F veiliggesteld. In de eigen Allianz Arena won het van Olympiakos Piraeus. Arsenal mag dankzij een overwinning op Dinamo Zagreb daarom nog hopen op een plek bij de laatste zestien.

Bayern München – Olympiakos Piraeus 4-0
Bayern-trainer Pep Guardiola bestempelde het thuisduel met Olympiakos dinsdag nog als een finale, omdat Der Rekordmeister bij een zege op basis van een beter onderling resultaat met de Grieken zeker zou zijn van groepswinst. Spannend was het echter geen moment. De kampioen van Duitsland gaf daarmee een vervolg aan de perfecte serie thuisduels van dit seizoen.

Olympiakos had in eigen huis nog stand gehouden tot de 52ste minuut voordat het met 3-0 verloor. Ditmaal moest de kampioen van Griekenland al na acht minuten buigen, toen Douglas Costa de rebound binnenschoot na een afstandsschot van Jérôme Boateng. Nog geen kwartier later was een stunt helemaal uit het zicht, toen zowel Robert Lewandowski als Thomas Müller scoorde.

Robert Lewandowski heeft inmiddels twintig keer gescoord in alle competities voor Bayern München.

Lewandowski controleerde in de zestiende minuut een schot van Kingsley Coman alsof het een pass was en werkte vervolgens zelf af. Vier minuten na de twintigste goal van dit seizoen van de Poolse spits prikte Müller raak na een slim kopballetje van Arjen Robben, die in de 33ste minuut vervolgens uit voorzorg naar de kant ging wegens een lichte kuitkwetsuur.

Het was niet het enige smetje op de groepswinst van Bayern, want in de 53ste minuut moest de van een hamstringblessure herstelde Holger Badstuber tijdens zijn eerste basisoptreden van het seizoen met rood vertrekken na het onderuit halen van de doorgebroken Ideye Brown. Ook met tien man was Bayern superieur. Coman bepaalde de eindstand in de 69ste minuut op 4-0.

Arsenal – Dinamo Zagreb 3-0
Door die uitslag heeft Arsenal over twee weken het bereiken van de achtste finale nog in eigen hand. The Gunners hielden zichzelf na een slecht begin een maand geleden in de race met een 2-0 zege op Bayern München en gaven die overwinning dinsdagavond een vervolg tegen Dinamo Zagreb, dat tijdens de eerste speelronde nog verrassend met 2-1 te sterk was.

Ditmaal hing een Kroatisch succes geen moment in de lucht. Arsenal combineerde er lustig op los en had voor rust al een veilige marge van twee goals bereikt. Mesut Özil kopte in de 29ste minuut raak uit een voorzet van Alexis Sánchez, die op zijn beurt was weggestuurd door Olivier Giroud. Kort daarna profiteerde Sánchez uit een voorzet van Nacho Monreal zelf van Kroatisch balverlies.

Alexis Sánchez passeert Dinamo-doelman Eduardo, waarna Arsenal nog zou uitlopen naar een 3-0 zege.

Nadat de Chileense aanvaller in de 69ste minuut ook nog doelman Eduardo had omspeeld en de bal vervolgens in het dak van het doel schoot, was de ploeg van manager Arsène Wenger helemaal zeker van de zege. De huidige nummer vier van Engeland gaat nog op bezoek bij Olympiakos, dat drie punten meer heeft en dankzij de 3-2 zege in Londen zelfs een kleine nederlaag mag lijden.