Groep D: Viktoria Plzen weerloze prooi van Bayern München

Ook de derde wedstrijd van Bayern München in Groep D van de Champions League leverde een daverende overwinning op. Viktoria Plzen werd eenvoudig verslagen door de ploeg van trainer Pep Guardiola (5-0).

Met Arjen Robben in de basis was Bayern vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij, maar het vizier stond niet op scherp bij Der Rekordmeister. Pas na 25 minuten werd de score geopend en Robben stond aan de basis van die treffer. De buitenspeler werd neergelegd in het strafschopgebied door Roman Hubnik, waarna Franck Ribéry de toegekende penalty benutte.

Daarmee was de ban gebroken, want met de voorsprong op zak ging Bayern vrolijk verder. Na een goede individuele actie bepaalde David Alaba in de 37ste minuut de ruststand op 2-0. En daar mochten de bezoekers uit Tsjechië blij mee zijn, want halverwege stond de thuisclub op 21 schoten tegenover slechts één van Viktoria Plzen.

Na rust liep Bayern verder uit, want na een uur maakte Ribéry (op foto met Robben) zijn tweede van de avond. De Fransman kapte zich knap vrij en verschalkte doelman Matus Kozacik met een heel mooie stift. In de 64ste minuut schoot Bastian Schweinsteiger met links op aangeven van Mario Götze 4-0 binnen en in de slotfase was het dezelfde Götze die na een assist van Robben voor 5-0 zorgde .

Door de overwinning heeft Bayern München nu negen punten uit drie wedstrijden, waarmee het uiteraard koploper blijft in Groep D. Manchester City, dat eerder op de avond CSKA Moskou met 2-1 versloeg, bezet met zes punten de tweede plaats. De Russen hebben drie punten en staan daarmee derde. Viktoria Plzen is hekkensluiter en wacht nog altijd op zijn eerste punt.