Groep D: Agüero leidt Manchester City naar zege in Moskou

Manchester City heeft uitstekende zaken gedaan in Groep D van de Champions League door te winnen bij CSKA Moskou (1-2). De ploeg van manager Manuel Pellegrini boog een kwartier voor rust razendsnel een achterstand om in een voorsprong.

Aan de kant van CSKA hadden twee voormalige Eredivisionisten een basisplaats: ex-AZ'er Pontus Wernbloom en Keisuke Honda, die in het verleden bij VVV-Venlo speelde. Zij zagen de wedstrijd moeizaam op gang komen. Al kreeg Yaya Touré al vroeg in het duel een mogelijkheid voor City na een hoekschop van David Silva. Sergio Agüero miste in eerste instantie.

Na ruim een half uur kwam de thuisclub op voorsprong via Zoran Tosic, die met een fraaie lob afrondde na goed doorkoppen van Honda. Maar het feest in Moskou was nog bezig toen City op gelijke hoogte kwam. Op aangeven van Silva schoot Agüero van dichtbij binnen, al had hij geluk dat doelman Sergei Ignashevich halfslachtig ingreep.

In de 43ste minuut was het opnieuw raak en weer was Agüero de doelpuntenmaker. Dit keer kopte de Argentijn binnen na een voorzet - met buitenkant links - van Álvaro Negredo. Het betekende alweer zijn achtste doelpunt in de laatste zes wedstrijden van Agüero namens City.

Dat bleek de beslissing, al was er nog genoeg spektakel voor beide doelen na de 1-2. CSKA appelleerde twee keer tevergeefs voor een strafschop na hands van Aleksander Kolarov en een overtreding van Javi García, terwijl van beide clubs een doelpunt werd afgekeurd. Negredo en voormalig VVV'er Ahmed Musa, die na rust als invaller binnen de lijnen kwam, zagen hun treffer geannuleerd worden.

Joe Hart
City had de wedstrijd in een vroeg stadium moeten beslissen, want in de tweede helft kreeg Touré tot twee keer toe een grote kans en Silva had de bal voor het inschuiven na een goede voorzet van Kolarov, maar Agüero liep in de weg. Kort voor tijd had Honda de gelijkmaker op zijn schoen, maar Joe Hart redde uitstekend.

Het bleef dus bij 1-2, waardoor Manchester City nu zes punten uit drie wedstrijden heeft en CSKA Moskou blijft op drie punten staan. In dezelfde Groep D spelen Bayern München en Viktoria Plzen om 20.45 uur tegen elkaar in Zuid-Duitsland.