Groep C: Italië haalt uit, Servië en Slovenië gelijk

Cesare Prandelli heeft ook zijn tweede officiële duel als bondscoach van Italië omgezet in een overwinning, Faerøer ging hard onderuit. Servië kwam laat op gelijke hoogte tegen Slovenië.

Italië - Faerøer 5-0Tot de 2-1 zege op Estland van vrijdag had Italië dit kalenderjaar nog niet gewonnen, maar vier dagen later zegevierde La Squadra Azzurra opnieuw. Faerøer ging hard onderuit in Stadio Artemio Franchi, waar de thuisploeg binnen een half uur al met 3-0 leidde. De terugkeer van Prandelli in Florence, waar hij jarenlang werkzaam bij Fiorentina, werd dus een succes.

Alberto Gilardino opende in de elfde minuut de score door een hoekschop binnen te koppen en elf minuten later maakte Daniele De Rossi er 2-0 van. Antonia Cassano, vrijdag ook al trefzeker, maakte in de 27ste minuut de mooiste treffer van de avond. De teruggekeerde aanvaller schoot van circa twintig meter de bal hard langs de kansloze Faerøer-doelman Gunnar Nielsen.

Fabio Quagliarella en aanvoerder Andrea Pirlo maakten er in de laatste tien minuten nog 5-0 van, waardoor Italië na twee wedstrijden alleen op kop gaat in Groep C met zes punten.

Servië - Slovenië 1-1Servië won vrijdag met 3-0 bij Faerøer, maar leed in zijn tweede wedstrijd puntenverlies. Nikola Zigic voorkwam in kort voor tijd zelfs dat Slovenië met een overwinning huiswaarts kon keren. Milivoje Novakovic had de bezoekers in de 63ste minuut brutaal op voorsprong gezet, maar in de slotfase werd Servië beloond voor het ingezette slotoffensief.