Groep B: Ronaldo houdt huis, Zwitserland wint opnieuw

Portugal heeft in groep B van de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland een makkelijke zege geboekt op Andorra. Zwitserland blijft dankzij een overwinning in Hongarije de koploper.

Portugal – Andorra 6-0
De thuisploeg had in Aveiro iets goed te maken na de 2-0 nederlaag tegen Zwitserland in de eerste groepswedstrijd. De Europees kampioen had niet lang nodig om tegen Andorra het net te vinden. Na 72 tellen was het aanvoerder Ronaldo die zijn ploeg uit een afgeslagen hoekschop op voorsprong bracht.

Twee minuten later had de topscorer zijn tweede er al in liggen, door een voorzet van Quaresma binnen te koppen (foto). Vlak voor rust zorgde Valencia-rechtsback João Cancelo voor de derde Portugese treffer met een slimme goal vanaf de achterlijn. Na rust schroefde Ronaldo zijn totaal voor Portugal op naar 65 door ook de 4-0 en de 5-0 te maken. FC Porto-spits André Silva zorgde in de slotfase met zijn eerste interlanddoelpunt voor het slotakkoord. De bezoekers eindigden het duel met negen man na rode kaarten voor Jordi Rubio en Marc Rebes.

Hongarije – Zwitserland 2-3
Zwitserland begon na de zege op Portugal met veel vertrouwen aan het duel in Hongarije. Het waren dan ook de bezoekers die via spits Haris Seferovic in de 51ste minuut op voorsprong kwamen. Adam Szalai bracht zijn ploeg binnen twee minuten echter alweer op gelijke hoogte. Dat deed hij in de 71ste minuut nog een keer, nadat Ricardo Rodríguez Zwitserland nog op 1-2 had gezet.

Scheidsrechter Björn Kuipers zag Hertha BSC-spits Valentin Stocker Zwitserland in de blessuretijd alsnog de overwinning brengen. Zwitserland is zo met zes punten uit twee duels de koploper van Groep B.

Letland – Faeroër Eilanden 0-2
De bezoekers in Letland begonnen de kwalificatiereeks met een gelijkspel tegen Hongarije en gingen er vrijdag zelfs met de drie punten vandoor. Doelpunten van Sonni Nattestad en Joan Simun Edmundsson brachten de Faroër Eilanden een 0-2 winst en een knappe tweede positie in Groep B, boven Portugal. De thuisploeg kon de overwinning op Andorra (1-0) geen vervolg geven en blijft op drie punten staan.