Groep B: Milik trefzeker bij zege Napoli, gelijkspel Kiev

Napoli heeft met Dries Mertens in de hoofdrol Benfica een pak slaag gegeven. Viktor Tsygankov (18) bezorgde Dinamo Kiev een punt op bezoek bij Besiktas.

Napoli – Benfica 4-2
Napoli heeft een overtuigende stap gezet op weg naar overwintering in de Champions League. Op de nipte overwinning bij Dinamo Kiev (1-2) volgde een eclatante zege op eigen veld op Benfica, op papier de grootste concurrent in Groep B voor de Italianen.

Marek Hamsík (foto) brak met zijn Napoli-treffer nummer 101 in de twintigste minuut de ban in Napels. Benfica stelde tegenover de rake kopbal genoeg kansen. Napoli-doelman Pepe Reina hield echter zijn doel in de eerste helft knap schoon en legde daarmee de basis voor de overwinning.

In het stormachtige eerste kwartier na rust besliste Napoli de wedstrijd. Dries Mertens was daarbij de grote man met twee goals in een tijdsbestek van acht minuten. De 2-0 van zijn voet was een fraaie vrije trap. Tussen de twee Belgische Napoli-treffers had Arek Milik ook nog van zich doen spreken. De Poolse oud-Ajacied verzilverde de strafschop, die was toegekend na een overtreding van keeper Júlio César op José Calléjon.

Voor Benfica, dat in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen in de extra tijd twee punten door de vingers was geglipt, was er na het dramatische kwartier weinig eer meer te behalen. De treffers van invallers Gonçalo Guedes en Eduardo Salvio waren niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Besiktas – Dinamo Kiev 1-1
Vrije trappen hebben een grote rol gespeeld in de wedstrijd van Besiktas tegen Dinamo Kiev. De Turkse gastheren lagen op koers van een overwinning dankzij de openingstreffer van Ricardo Quaresma. De Portugees tekende met een fraaie vrije trap in de 29ste minuut voor de 1-0.

Voor Dinamo Kiev keerden de kansen met het inbrengen van Viktor Tsygankov een half uur voor tijd. De achttienjarige middenvelder zorgde niet alleen voor dat de Oekraïners meer grip op de wedstrijd kregen, maar koud drie minuten in het veld tekende hij ook voor de gelijkmaker. Na een vrije trap van Serhiy Rybalka tikte Tsygankov bij de tweede paal de 1-1 binnen.