Groep B: België en Bosnië in balans, Wales koploper

Reacties

België heeft aan de zware uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina een punt overgehouden. Wales heeft vooralsnog de koppositie in Groep B in handen dankzij een nipte zege op Cyprus.

Groep B: België en Bosnië in balans, Wales koploper

Bosnië-Herzegovina – België 1-1
De twee WK-gangers zorgden in Zenica voor een spannend schouwspel. De clash tussen de twee voornaamste kandidaten voor de eindzege in Groep B eindigde desondanks onbeslist, omdat zowel Bosnië-Herzegovina als België niet bij machte was de genadeklap toe te dienen in de constant op en neer golvende wedstrijd.

De Rode Duivels kwamen ondanks een overwicht na 28 minuten op achterstand, toen Edin Dzeko de bal na terugleggen van Miralem Pjanic langs doelman Thibaut Courtois knalde. Zes minuten na rust kreeg België alsnog loon naar werken, toen Radja Nainggolan (foto) met een hard schot - en dankzij een blunder van Begovic - de gelijkmaker op het scorebord zette. Vincent Kompany en Courtois voorkwamen dat respectievelijk Pjanic en Dzeko nog voor 2-1 zorgden.

Wales – Cyprus 2-1
Mede door deze zege is het vooralsnog uitstekend presterende Wales koploper in Groep B. Op jacht naar de eerste EK-deelname in de historie verzamelden Gareth Bale en consorten al vier punten tegen Andorra (2-1) en Bosnië-Herzegovina (0-0). Maandag kwamen daar drie punten bij in het thuisduel met Cyprus.

Wales leidde al na 23 minuten met 2-0, nadat David Cotterill (na een schitterende hakbal van Bale) en Hal Robson-Kanu de Cypriotische sluitpost Tasos Kissas hadden gepasseerd. Er was nog hoop voor Cyprus na de aansluitingsgoal van Vincent Laban en het wegsturen van Andy King. Met tien man hield Wales echter stand in eigen huis.

Andorra – Israël 1-4
Ook Israël is op basis van de start in de EK-kwalificatiereeks kanshebber voor een EK-ticket. De Israëli's wonnen vrijdag al met 2-1 op Cyprus en brachten maandagavond ook het bezoek aan Andorra tot een goed einde. Omar Damari was met een hattrick de grote man aan de kant van de bezoekers. Ildefons Lima had Andorra na een kwartier nog wel op gelijke hoogte gezet uit een strafschop, Tomer Hemed zorgde – eveneens uit een penalty – voor het slotakkoord.

Door de uitslagen in Groep B gaat Wales na drie speelronden aan de leiding met zeven punten. Israël en België volgen met respectievelijk zes en vier punten en hebben de uitgestelde onderlinge confrontatie nog te goed. Cyprus (drie punten) en Bosnië-Herzegovina (twee punten) moeten nog aan de bak om kans te maken op kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.