Groep B: België in zes minuten langs Andorra, zege Israël

Mede dankzij twee treffers van Kevin De Bruyne en Dries Mertens heeft België thuis eenvoudig afgerekend met Andorra. Israël won op Cyprus, terwijl Wales en Bosnië-Herzegovina gelijkspeelden.

België - Andorra 6-0
Andorra kwam het eerste half uur zonder kleerscheuren door in het Koning Boudewijnstadion, maar daarna ging het hard. In een tijdsbestek van zes minuten besliste België met drie doelpunten de wedstrijd.

In de 31ste minuut opende De Bruyne de score uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Dries Mertens. Drie minuten later was de middenvelder van VfL Wolfsburg ook verantwoordelijk voor het tweede Belgische doelpunt en zijn voorbeeld werd gevolgd door Nacer Chadli, die in de 37ste minuut de rustsstand bepaalde op 3-0.

Maar daar bleef het niet bij voor Andorra, dat niets in te brengen had in Brussel. Nadat Divock Origi na een klein uur voor 4-0 had gezorgd, was Mertens in de 65ste en 68ste minuut trefzeker. Het bleef bij 6-0, waarmee Andorra goed wegkwam.

Cyprus - Israël 1-2
Op bezoek bij Cyprus zat Israël halverwege op rozen. Omer Damari en Tal Ben-Haim, de aanvaller en niet de verdediger met exact dezelfde naam, zorgden voor een 2-0 voorsprong bij rust. In de 67ste minuut bracht Konstantinos Makridis de spanning terug, maar dichterbij kwamen de Cyprioten niet.

Wales - Bosnië-Herzegovina 0-0
Bosnië-Herzegovina heeft zich op bezoek bij Wales enigszins hersteld van de 2-1 thuisnederlaag vorige maand tegen Cyprus. Het bleef in Cardiff 0-0, aangezien Gareth Bale kort voor tijd namens de thuisploeg een uitgelezen kans op de winst liet liggen.

Wales is na twee wedstrijden koploper in Groep B met vier punten. België bezet met drie punten de tweede plaats, maar kwam slechts één duel in actie. Ook Israël heeft drie punten na één ontmoeting.