Groep B: Aris verrast Atlético, Bayer groepswinnaar

Bayer Leverkusen heeft zich als groepswinnaar geplaatst bij de laatste zestien van de Europa League. Atlético Madrid verloor thuis van Aris Saloniki en is nog niet zeker van overwintering.

Rosenborg BK - Bayer Leverkusen 0-1Bayer wist dat het aan een overwinning genoeg zou hebben om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar eenvoudig was het niet op bezoek bij hekkensluiter Rosenborg BK. De bezoekers hadden uiteindelijk aan één treffer genoeg voor drie punten. Tien minuten voor rust kwam deze op naam van Sidney Sam (foto), de spits die afgelopen zomer overkwam van Hamburger SV.

Atlético Madrid - Aris Saloniki 2-3Sergio Contreras Pardo, beter bekend als Koke, verraste iedereen in Vicente Calderón door de bezoekers al na twee minuten op voorsprong te zetten, maar Atlético Madrid had de schade snel hersteld. Door doelpunten van Diego Forlán en Sergio Agüero stond het na ruim een kwartier met 2-1 voor. Koke (strafschop) en Nikos Lazaridis bezorgden Aris Saloniki na rust echter de overwinning, waardoor het lastig wordt voor de Madrilenen om hun titel te verdedigen.

Atlético Madrid en Aris Saloniki hebben namelijk beide zeven punten uit vijf wedstrijden, maar de Grieken wonnen beide ontmoetingen. Op de laatste speeldag moet Atlético op bezoek naar groepswinnaar Bayer Leverkusen, terwijl Aris hekkensluiter Rosenbork BK ontvangt. Foto: VI Images