Groep B: Advocaat vergeet Ierland af te schudden

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de diverse EK-kwalificatieduels kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in Groep B

Groep B: Advocaat vergeet Ierland af te schudden

Rusland heeft ondanks het doelpuntloze gelijkspel tegen Ierland een grote stap gezet richting plaatsing voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat zag zijn ploeg in Moskou falen in de afronding, maar heeft door de nederlaag van concurrent Slowakije tegen Armenië alsnog goede zaken gedaan voor de eerste plaats in Groep B.

Rusland-Ierland (0-0)Rusland en Ierland hielden elkaar in Moskou goed in evenwicht. De gastheren hadden weliswaar meer mogelijkheden, maar het gelijkspel was uiteindelijk een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Tóch hadden de manschappen van Advocaat het duel in de slotfase nog kunnen beslissen, maar Ierland-doelman Shay Given hield zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen op de been.

Slowakije-Armenië (0-4) Slowakije heeft verzuimd om de tweede plaats in Groep B te bemachtigen. De Slowaken gingen in eigen huis met 4-0 ten onder tegen het nietige Armenië. Yura Movsisyan, Henrikh Mkhitaryan en Gevorg Ghazaryan schoten de Armenen na rust langs Slowakije. In de slotfase maakte Arthur Sarkisov de afgang nog erger voor de Slowaken, die op het WK 2010 in Zuid-Afrika nog de achtste finale bereikte.

Overige duels:Macedonië-Andorra (1-0)

Rusland gaat nu met zeventien punten uit acht gespeelde duels aan de leiding in Groep B. Ierland bezet door het gelijkspel in Moskou de tweede plaats met vijftien punten. Nummer drie Slowakije volgt de Ieren op één punt. De laatste twee wedstrijden worden cruciaal in deze spannende groep.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's