Groep A: Wonder blijft uit voor Spurs ondanks triomf

Tottenham Hotspur moest zelf ruim winnen tegen Shamrock Rovers en deed dit: 4-0. Rubin Kazan moest echter verliezen van PAOK Saloniki en dat leek er na een kwartier wel zo uit te zien. De Russen sloten het duel echter af met een 1-1 gelijkspel.

PAOK Saloniki - Rubin Kazan 1-1Rubin bracht zichzelf binnen het kwartier fors in de problemen tegen het al geplaatste PAOK. Doelman Sergei Ryzhikov bracht de doorgebroken Giorgos Georgiadis ten val. Scheidsrechter Daniele Orsato gaf de keeper rood en legde de bal op de penaltystip. Vieirinha zette het buitenkansje om in een 1-0 voorsprong.

PAOK was echter niet van plan om voor het eerst in de poulefase te verliezen en nam het initiatief stevig in handen. Kort na rust volgde daaruit de gelijkmaker. Nelson Valdez joeg met een fraaie volley de 1-1 tegen de touwen. Rubin was niet meer bij machte om de winst alsnog naar zich toe te trekken.

Shamrock Rovers - Tottenham Hotspur 0-4Ook in de laatste wedstrijd van The Spurs stuurde coach Harry Redknapp zijn B-keuze het veld in. Het duurde ook lang voordat de Engelse topclub de zeer matig spelende Ieren de eerste tik gaf. Na een half uur schoot Steven Pienaar, met een van richting veranderd schot, de openingstreffer binnen. Acht minuten later volgde de tweede. Een prachtig gekruld schot van Andros Townsend vloog bij de tweede paal binnen.

Nog voor rust zorgde Jermaine Defoe voor de derde treffer van de Londenaren door een voorzet van Townsend binnen te tikken. Vlak voor tijd bepaalde Harry Kane, op aangeven van wederom Townsend, voor de 4-0 einduitslag. Door de remise in Saloniki was deze triomf echter slechts goed voor een licht toenemen van het zelfvertrouwen. De tweede ronde van de Europa League bleef buiten bereik van Tottenham. Foto: VI Images