Groep 4: keuze voor Kerzjakov pakt goed uit voor Hiddink

Alexander Kerzjakov luisterde zijn rentree in Russische nationale ploeg op met twee doelpunten. Daarmee leverde de 26-jarige spits een belangrijke bijdrage aan de 3-0 zege die de ploeg van bondscoach Guus Hiddink boekte in Finland.

Groep 4: keuze voor Kerzjakov pakt goed uit voor Hiddink

De Finnen moesten voor eigen publiek winnen om kans te blijven maken op het WK. De ploeg met onder anderen Jari Litmanen in de basis slaagde daar bij lange na niet in. Rusland domineerde en eiste terecht de zege op.

Kerzjakov opende in de 27ste minuut de score. Na een aanval door het midden, waarbij Andrei Arsjavin als tussenstation fungeerde, kreeg de spits de bal, omspeelde doelman Jussi Jääskeläinen en schoot de bal in het lege doel: 0-1.

Bij zijn tweede treffer hoefde Kerzjakov alleen op de goede plaats te staan. Nadat Jääskeläinen een schot van Vladimir Bistrov had gekeerd, kon de aanvaller van Dinamo Moskou simpel binnentikken: 0-2.

Met zijn twee doelpunten betaalde Kerzjakov het vertrouwen van zijn bondscoach terug. De spits kwam lang niet voor in de plannen van Hiddink. Kerzjakov had op 21 november 2007 voor het laatst een interland afgewerkt.

Konstantin Zirianov maakte het Russische feest in Finland compleet door op prachtige wijze voor 0-3 te zorgen. De middenvelder werd op de linkerflank aangespeeld, kapte in het strafschopgebied een tegenstander uit en knalde de bal in het dak van het doel.

Met vijftien punten uit zes wedstrijden bezet Rusland de tweede plaats in Groep 4 met één punt achterstand op koploper Duitsland. Finland staat derde met tien punten uit zes duels en lijkt kanloos voor een ticket naar Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen