Hiddink herstelt status Kerzjakov als international

Alexander Kerzjakov maakt zijn rentree in de nationale selectie van Rusland. Bondscoach Guus Hiddink maakte lange tijd geen gebruik van de 26-jarige spits van Dinamo Moskou.

Hiddink herstelt status Kerzjakov als international

'Ik heb afgelopen weekend met de assistent-bondscoaches Alexandr Borodjoek en Igor Korneev gesproken en we hebben besloten met een schone lei te beginnen', vertelt Kerzjakov in
Sport Express. 'Hiddink heeft me niet opgeroepen voor het EK 2008, maar dat doet er nu niet meer toe. Mijn toekomst is belangrijker dan het verleden.'

Kerzjakov speelde zijn laatste van in totaal 44 interlands op
21 november 2007. Op dat moment stond de spits onder contract bij Sevilla waar hij nauwelijks aan spelen toekwam. Kerzjakov keerde in februari 2008 terug naar Rusland en is basisspeler bij Dinamo Moskou. Voor die club scoorde hij sinds zijn komst tien keer in 35 wedstrijden.

Rusland gaat op woensdag 10 juni op bezoek in Finland. De ploeg van Hiddink bezet momenteel met 12 punten uit 5 wedstrijden de tweede plaats in Groep 4 van de WK-kwalificatie. Duitsland is koploper met 16 uit 6 en Finland is met 7 uit 4 ook nog kansrijk om de eindronde in de Zuid-Afrika te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen