Groeneveld steelt de show en leidt Club Brugge naar zege

Arnaut Groeneveld heeft nu al de harten van de fans van Club Brugge veroverd. Vooral dankzij twee knappe goals van de aanvaller rekende de Belgische kampioen vrijdag af met KV Kortrijk: 3-0. Club Brugge bleef daardoor ook na drie duels in de Jupiler Pro League zonder puntenverlies.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 0
Kortrijk
Kortrijk

Al in de derde minuut opende Groeneveld, die met de naam Danjuma op de rug speelt, op prachtige wijze de score. De voormalige NEC-aanvaller snelde langs Idir Ouali, sneed vervolgens naar binnen en liet doelman Thomas Kaminski kansloos met een fraai schot.

Na zijn eerste competitietreffer had Groeneveld de smaak te pakken: in de achtste minuut gaf hij de defensie van Kortrijk opnieuw het nakijken en ook deze keer was hij succesvol met een inzet in de verre hoek.

Club Brugge, met ook Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis, controleerde het duel. Het povere Kortrijk had nauwelijks iets in de melk te brokkelen. In de 57ste minuut werden de bezoekers op een grotere achterstand gezet, deze keer door toedoen van Siebe Schrijvers. De landskampioen kon nadien freewheelen en ruim een kwartier voor tijd kreeg Groeneveld nog een publiekswissel.

Anderlecht, dat na twee speelrondes als enige met Club Brugge op zes punten stond, gaat zondag op bezoek bij Charleroi.