Groenendijk wil oude club Willem II pijn doen: 'Mooi of lelijk'

Reacties

Excelsior kan vrijdagavond enorm goede zaken doen door in eigen huis van Willem II (aftrap 20.00 uur) te winnen. Trainer Alfons Groenendijk is zich volledig bewust van het belang van die wedstrijd en eist opperste concentratie van zijn ploeg.

Groenendijk wil oude club Willem II pijn doen: 'Mooi of lelijk'

Bij winst verlaat Excelsior immers de degradatiezone en gaat het over Willem II, dat nu twee punten meer heeft, heen op de ranglijst. Groenendijk: 'Het is heel belangrijk dat wij drie punten gaan pakken. Het liefst met mooi voetbal, maar een lelijke overwinning zou ik ook niet erg vinden. Willem II is een concurrent, een goede ploeg die ook wil voetballen. Het is dus een mooi affiche.'

Waar Excelsior nauwelijks geld had om zich te versterken, haalde Willem II met Rochdi Achenteh, Guus Hupperts en Bartholomew Ogbeche spelers van naam binnen. 'Willem II heeft zich de afgelopen weken flink versterkt en dat geeft aan dat de club ambitieus is en in de Eredivisie wil blijven', concludeert Groenendijk. 'Voor ons geldt hetzelfde en daarom zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spannende pot. Wij moeten er morgen voor de volle honderd procent staan en ervoor vechten tot de laatste snik.'

Excelsior moet het tegen Willem II doen zonder Jurgen Mattheij en Alessandro Damen. Bas Kuipers en Michiel Hemmen zijn in principe wel beschikbaar na lichte blessures. 'Michiel Hemmen eventueel als pinchhitter. Wat Bas Kuipers betreft is het de vraag of het verstandig is om hem in zo’n belangrijke wedstrijd te laten starten', aldus Groenendijk, die tussen 2008 en 2010 zelf werkzaam was bij de Tilburgers.

Guus Hupperts, één van de winterse aanwinsten van Willem II, rekent op een overwinning op Excelsior.
Guus Hupperts, één van de winterse aanwinsten van Willem II, rekent op een overwinning op Excelsior.

Hupperts
Bij Willem II maakte Guus Hupperts in zijn eerste wedstrijden een prima indruk. De van AZ-gehuurde aanvaller wil die lijn tegen Excelsior doortrekken. 'We moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en ik ben ervan overtuigd dat dit gaan lukken. De komende duels met Excelsior en De Graafschap moeten zes punten opleveren.' Komend weekend barst ook het carnaval weer los in Noord-Brabant. Een feestje voor de spelers na het duel met Excelsior? 'Alleen als we winnen misschien', besluit een lachende Hupperts.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.