Groenendijk: 'We moeten scherp zijn, messcherp'

Reacties

Excelsior is bij een zege op het al gedegradeerde SC Cambuur in de laatste speelronde van de Eredivisie zeker van directe handhaving. Trainer Fons Groenendijk put ondanks een beroerde uitreeks vertrouwen uit de resultaten in de laatste vijf thuiswedstrijden.

Groenendijk: 'We moeten scherp zijn, messcherp'

In de laatste negen uitwedstrijden wonnen de Rotterdammers niet één keer (twee keer een gelijkspel en zeven nederlagen). Groenendijk kijkt in aanloop naar het 34ste competitieduel van het huidige Eredivisie-seizoen in Leeuwarden echter liever naar positieve statistieken.

'Uit de laatste vijf thuiswedstrijden hebben we acht punten behaald tegen teams die allemaal strijden om een play-off-ticket voor Europees voetbal', zegt de hoofdcoach van de huidige nummer vijftien - met een punt voorsprong op Willem II - op de clubsite. 'We hebben dus laten zien dat we het kunnen, maar nu moeten we er ook echt staan als het moet. We zullen agressief en goed uit de startblokken moeten komen. Alles wat we doen moet energiek en levendig zijn, zowel met als zonder bal.'

Messcherp
'We weten wat ons te doen staat', vervolgt Groenendijk. 'Het zal echter geen makkelijke middag worden, Cambuur heeft namelijk een goede ploeg met een aantal leuke spelers. We zullen er op de juiste momenten moeten staan, dus moeten we scherp zijn, messcherp. Daar heb ik echter alle vertrouwen in. Je merkt dat iedereen weet waar het om gaat.'

Groenendijk kan tegen Cambuur nog niet beschikken over Alessandro Damen en Filip Kurto. Beide keepers zijn nog altijd geblesseerd. Danilho Doeki is eveneens niet fit genoeg om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Linksback Bas Kuipers heeft de training weer hervat en lijkt op tijd fit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.