Groenendijk bescheiden: 'Rotgevoel zou arrogant zijn'

Excelsior-trainer Fons Groenendijk kon leven met het punt dat zijn ploeg zondagmiddag behaalde bij Heracles Almelo (0-0). De coach zag zijn manschappen de beste kansen krijgen, maar had geen reden tot klagen.

'Het zou een beetje arrogant zijn hier met een rotgevoel te staan omdat we slechts één punt hebben gepakt', vertelde de oefenmeester na afloop van het duel voor de camera van de NOS. 'Volgens mij was Ajax dit seizoen, tot vanmiddag, de enige ploeg die hier niet verloor. Dan mogen wij als Excelsior niet klagen met een punt.'

Groenendijk kon echter niet ontkennen dat zijn ploeg het meest aanspraak maakte op de zege. 'Vooral in de eerste helft waren wij heer en meester', vond hij. 'Ik heb toen zo'n vier grote kansen geteld. In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in balans en kregen zij ook kansen. Maar in de omschakeling waren wij toen óók gevaarlijk.'

De remise bij Heracles betekende alweer het vijfde uitduel op rij waarin Excelsior zonder nederlaag bleef. 'We zijn bezig aan een goede reeks', aldus de trainer. 'De ploeg staat goed. Op de bank zagen we bijvoorbeeld geen reden tot wisselen. Als dat het geval is, op bezoek bij een tegenstander als deze, is dat alleen maar positief.'

Zijn collega van Heracles, John Stegeman, was minder tevreden met het punt dat zijn elftal kon bijschrijven. 'Soms zit het mee, soms zit het tegen. Vandaag zat het tegen', reageerde hij nuchter tegenover de NOS. 'Ik vond ons niet goed. We waren niet scherp, niet fel genoeg en maakten te veel fouten. Meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.'