Groenendijk beleeft in Deventer dramatische ADO-vuurdoop

Reacties

Go Ahead Eagles heeft zichzelf een prima dienst bewezen door directe concurrent ADO Den Haag te verslaan (3-1) en zo het debuut van Fons Groenendijk als ADO-trainer te verpesten.

Groenendijk beleeft in Deventer dramatische ADO-vuurdoop

Groenendijk ging afgelopen woensdag in op de lokroep van ADO Den Haag. Als opvolger van de vertrokken Zeljko Petrovic moet hij zijn oude club behoeden voor degradatie. Een zeer lastige klus, besefte de Leidenaar. Bij zijn debuut op de Haagse bank werd dat bevestigd.

In Deventer maakte ADO Den Haag simpelweg te weinig klaar om aanspraak te mogen maken op een succes. Sterker nog, de gasten groeven hun eigen graf in De Adelaarshorst. De waarschuwingen van Go Ahead, dat onder anderen via Sam Hendriks gevaarlijk was geweest, waren niet besteed aan de Hagenaars.

In de 37ste minuut viel de verdiende openingsgoal van Go Ahead Eagles. Rechtsbuiten Jarchinio Antonia, die een plaag was voor de Haagse defensie, tekende voor de voorzet. ADO-verdediger Thomas Meissner ging onder de bal door en keeper Ernestas Setkus kreeg er niet meer dan een vinger tegenaan. Via het bovenbeen van Hendriks verdween de bal in het Haagse doel.  

In de tweede helft moesten Mike Havenaar en Sheraldo Becker als invallers het tij keren voor ADO. Maar tien minuten na hun entree werd hun opdracht nagenoeg onmogelijk. Een misverstand tussen Meissner en Tom Beugelsdijk vormde de opmaat voor de genadeklap. Hendriks profiteerde dankbaar van de fout van de twee centrale verdedigers.

De spits passeerde keeper Setkus en bezorgde Go Ahead Eagles een comfortabele 2-0 voorsprong. Het leed was daarmee nog niet geleden voor ADO. Een kwartier voor tijd moest veldspeler Dion Malone onder de Haagse lat plaatsnemen nadat Setkus rood had gekregen na een overtreding op de doorgebroken Hendriks. Groenendijk had zijn wissels al gebruikt.

Met de gelegenheidsdoelman en een man minder bleef ADO aanvankelijk meer schade bespaard. De Haagse formatie kreeg zelfs weer even hoop met dank aan een discutabele beslissing van scheidsrechter Ed Janssen. De arbiter zag in een handje van Rochdi Achenteh in een valpartij van Beugelsdijk genoeg aanleiding voor een strafschop. Invaller Abdenasser El Khayati benutte de penalty.

De Haagse treffer kon het feestje van Go Ahead Eagles niet bederven. In blessuretijd nam Marcel Ritzmaier het laatste restje hoop bij ADO weg door van grote afstand de bal over doelman Malone te schieten.

Door het resultaat in De Adelaarshorst heeft de Deventer formatie de laatste plaats overgedaan aan ADO Den Haag. Groenendijk zal nog meer beseffen dat de opdracht meer dan lastig is. Dieper kan zijn ploeg niet zakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.