Grim voert de druk op: 'Winnen om kans te houden op EK'

Ondanks het feit dat Jong Oranje twee keer terugkwam van een achterstand tegen Wit-Rusland, is bondscoach Fred Grim allerminst tevreden met een punt (2-2). Nederland Onder-21 zit in het nauw met nog twee duels te gaan in de kwalificatiereeks voor het EK.

Grim baalt van de slechte start van zijn ploeg op bezoek bij Wit-Rusland. 'We begonnen te gemakkelijk aan de wedstrijd en zaten niet in ons spel. Dan komen we op een ongelukkige manier op achterstand', doelt de oud-doelman op de strafschop na een handsbal van Jean-Paul Boëtius.

Volgens de bondscoach heeft Jong Oranje nagelaten het overwicht in de tweede helft uit te drukken in een voorsprong. Via Anwar El Ghazi kwam Nederland nog wel op gelijke hoogte, maar korte tijd later sloeg Wit-Rusland wederom toe. 'In de tweede helft ging het al beter en maakten we terecht de gelijkmaker. Dan moet je die overwinning binnenhalen', aldus Grim op de KNVB-site.

Het gevolg van de remise is dat de achterstand van Jong Oranje op koploper Jong Slowakije twee punten bedraagt. De Slowaken hebben bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld. Alleen de nummers één plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De vier beste nummers twee uit de negen poules vechten in de play-offs om  de laatste twee EK-tickets.

Nederland krijgt niet meer de kans om Slowakije in een rechtstreekse strijd pijn te doen. Turkije en Cyprus zijn in oktober de laatste twee tegenstanders in de groepsfase. 'Die wedstrijden moeten we winnen om kans te houden op kwalificatie.'