Grim: 'Het gaat in eerste instantie om kwaliteit'

Reacties

Jong Oranje begint vrijdagavond (19.00 uur) met een thuiswedstrijd tegen Cyprus aan een nieuwe EK-cyclus. Bondscoach Fred Grim bestrijdt dat hij met zijn achtergrond als oud-speler van Ajax een voorkeur heeft voor spelers van de Amsterdammers.

Grim: 'Het gaat in eerste instantie om kwaliteit'

Anwar El Ghazi en Daley Sinkgraven meldden zich geblesseerd af, maar in de oorspronkelijke selectie van Grim, waarin verder ook debutant Riechedly Bazoer is opgenomen, was Ajax goed vertegenwoordigd. Willem van Hanegem hekelde vorige week nog het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind, die spelers zou selecteren omdat ze in Amsterdam spelen.

Onzin, zo meent Grim. 'Kom op, het gaat in eerste instantie gewoon om kwaliteit. We kijken echt niet naar de club waar iemand speelt. Ik heb die column ook gelezen en ik kon er weinig mee. Door mijn functie weet ik precies hoe het selectiebeleid bij Oranje eraan toe gaat. Elke speler wordt bekeken, gewogen en besproken. Er zijn geen andere belangen. Elke maandag en dinsdag zitten we bij elkaar en bespreken we de diverse spelers. Andere belangen zijn er vanzelfsprekend niet.'

Riechedly Bazoer en de door Ajax aan PEC Zwolle verhuurde Sheraldo Becker kunnen vanavond debuteren voor Jong Oranje.
Riechedly Bazoer en de door Ajax aan PEC Zwolle verhuurde Sheraldo Becker kunnen vanavond debuteren voor Jong Oranje.

Opvallend is wel dat met Grim en diens assistent Paul Bosvelt een trainer met een Ajax- en een Feyenoord-achtergrond is aangesteld. Grim tegen Voetbal International: 'Je mag best weten dat we daarnaar hebben gekeken. Het is toch alleen maar mooi dat we vanuit alle geledingen worden vertegenwoordigd? Maar het gaat in eerste instantie om kwaliteit. Je zoekt een tegenpool. Ik hou van organisatie, structuur, ben best wel vooruitdenkend. Paul is wat losser, misschien wat gemoedelijker op het oog. Daarnaast heeft hij een echte winnaarsmentaliteit. Dat maakt ons alleen maar sterker.'

Grim en Bosvelt moeten Oranje naar het EK van 2017 in Polen leiden in een poule met Slowakije, Turkije, Wit-Rusland en Cyprus. De negen groepswinnaars plaatsen zich direct voor de eindronde, de vier beste nummers twee spelen onderling voor de laatste twee tickets. Vanavond kunnen behalve Bazoer ook Wesley Hoedt (Lazio), Sheraldo Becker (PEC Zwolle), Hidde Jurjus (De Graafschap), Jerry St. Juste (SC Heerenveen), Oussama Tannane (Heracles Almelo) en Mimoun Mahi (FC Groningen) debuteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.