Griezmann wijst Atlético andermaal de weg

Atlético Madrid heeft de draad weer opgepakt in Spanje na de nederlaag vorige week tegen Barcelona. In eigen huis won de ploeg met 3-0 van Celta de Vigo. Antoine Griezmann was wederom van onschatbare waarde voor Atléti.

Vorige week verspeelde Atlético dé kans om zich te mengen in de titelstrijd. In een rechtstreeks duel met koploper Barcelona verloor de ploeg van coach Diego Simeone met 1-0 door een rake vrije trap van Lionel Messi, waardoor het gat tussen beide ploegen acht punten bedraagt. In de twee competitiewedstrijden daarvoor was het Griezmann die de show stal bij de Madrilenen. Tegen Sevilla scoorde hij drie keer en tegen Leganés was hij zelfs vier keer trefzeker.

Ook tegen Celta was het weer raak, al viel er lange tijd weinig te genieten in het Wanda Metropolitano. Pas vlak voor rust viel het eerste schot tussen de palen, maar het was wel gelijk raak. De Franse aanvaller pikte de bal op uit een corner, hield hem knap buiten het bereik van Celta de Vigo-doelman Rubén Blanco en schoot precies in de verre bovenhoek raak.

In de tweede helft kwam Atlético eerst goed weg nadat Emre Mor de paal raakte. Daarna was het de thuisploeg die de overwinning veilig stelde. Griezmann stuurde met een mooie steekbal Vitolo alleen op Blanco af, die daarna knap raak stiftte. In de 63ste minuut werd het duel definitief beslist. Ángel Correa strafte defensief geklungel van Celta eenvoudig af en bepaalde zo de eindstand op 3-0.

Door de overwinning behoudt Atlético de voorsprong van zeven punten op nummer drie Real Madrid en blijft het op acht punten achterstand van Barcelona. Celta blijft op de negende plek staan in de Primera División.