Gratis tipje De Boer: Ajax én Feyenoord om 14.30 uur

Reacties

Door het gelijkspel van Ajax tegen Vitesse (1-1) en de zege van Feyenoord op RKC Waalwijk (2-0) wacht de ploeg van trainer Frank de Boer mogelijk een eigenaardig kampioensfeest. De Amsterdammers worden mogelijk volgende week zondag kampioen, maar kunnen dat succes pas uren na hun eigen wedstrijd vieren. Trainer Frank de Boer heeft de oplossing.

Gratis tipje De Boer: Ajax én Feyenoord om 14.30 uur

Ajax speelt volgende week zondag om 12.30 uur thuis tegen ADO Den Haag. Een zege op de Hagenaars volstaat niet op de vierde titel op rij, want daarvoor is puntenverlies van Feyenoord op bezoek bij PSV nodig. Die wedstrijd begint pas om 16.30 uur, waardoor Ajax pas vier uur na zijn eigen duel weet of het feest kan vieren.

Dat zal net als voorgaande jaren worden gehouden op het Arenapark, omdat die locatie volgens de gemeente voldoende ruimte biedt aan supporters.

De Boer
Frank de Boer reageerde direct na het gelijkspel van Ajax op de mogelijke tijd tussen de wedstrijd en een eventueel kampioensfeest. 'Ik wil een tipje geven aan de KNVB: laat allebei de wedstrijden om half drie spelen. Ik kan me voorstellen dat dit een oplossing kan zijn. Als je vijftigduizend mensen moet laten wachten, dan moet je ook rekening houden met veiligheid.'

Navraag van VI bij de KNVB leverde op dat er inderdaad al gesproken wordt over een dergelijke oplossing. Later deze week hoopt de KNVB meer duidelijkheid te geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.