Gouweleeuw baalt van veto AZ over transfer

Reacties

Jeffrey Gouweleeuw is teleurgesteld over het veto dat AZ uitsprak over een transfer naar Olympiakos Piraeus. De 24-jarige aanvoerder van de Alkmaarders had graag de overstap gemaakt.

Gouweleeuw baalt van veto AZ over transfer

De Griekse topclub wilde Gouweleeuw graag aan de selectie toevoegen, maar kreeg nul op het rekest vanuit Alkmaar. Technisch directeur Earnest Stewart zag deze zomer immers ook al Esteban, Steven Berghuis, Nemanja Gudelj, Aron Jóhannsson, Wesley Hoedt en Simon Poulsen vertrekken en is niet van plan om ook de nieuwe aanvoerder van de hand te doen.

'Ik ben hier gekomen om uiteindelijk een stap omhoog te maken', zo begint Gouweleeuw, die medio 2013 overkwam van SC Heerenveen en nog tot de zomer van 2018 vastligt, zijn reactie bij FOX Sports. 'Dan is het jammer dat de club er zo mee omgaat. Maar uiteindelijk heb je meerdere partijen nodig. Het is nog geen 1 september, maar ik focus me nu op de volgende wedstrijd', doelt hij op het Europa League-duel van donderdag met Astra Giurgiu.

'We zijn vanaf het begin af aan duidelijk geweest over hoe de club erin zit', aldus trainer John van den Brom. 'De teleurstelling is er bij de speler, maar dat is nu voorbij. Het is onbespreekbaar dat we hem laten gaan. Daar moet hij zich bij neerleggen. Hij moet niet in die teleurstelling blijven hangen. Ik vond dat zaterdag (op bezoek bij Excelsior, red.) zichtbaar, maar ik heb vandaag even met hem gesproken en nu is het weer goed.'

Sinds zijn komst van SC Heerenveen miste Gouweleeuw - in zijn eerste jaar - welgeteld één duel. Vorige jaargang speelde hij alle 34 competitiewedstrijden van begin tot eind, terwijl hij in zijn eerste seizoen in 37 van de 38 door AZ gespeelde duels de negentig minuten volmaakte. Met AZ begon hij teleurstellend aan het seizoen: 3-0 verlies tegen Ajax en 2-2 tegen Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.