Goudhaantje Linssen schiet Heracles langs Eagles

Heracles Almelo heeft het turbulente seizoen afgesloten met een nipte overwinning op Go Ahead Eagles. In Almelo velde Bryan Linssen vroeg in de tweede helft het vonnis over de ploeg van Dennis Demmers: 1-0.

In vijf van de laatste zeven Heracles-zeges losten de Almeloërs minder schoten dan de tegenstander, maar was het resultaat er uiteindelijk wel. Dat gebeurde ook dit keer. De beste kansen voor de rust waren voor de bezoekers, maar de thuisploeg sloeg in de tweede helft toe.

Op aangeven van Iliass Bel Hassani schoot Linssen op schitterende wijze raak: 1-0. Het was alweer de tiende competitietreffer van de aanvaller, die daarmee een belangrijke rol vertolkte bij de handhaving van de Heraclieden. De eerste zeven wedstrijden van dit seizoen werden allemaal verloren, maar daarna herpakte Heracles zich ijzersterk met directe handhaving als eindresultaat. Eind vorige maand speelde de ploeg van trainer John Stegeman zich al veilig.

Dat geldt niet voor de ploeg van trainer Dennis Demmers. Na het ontslag van Foeke Booy heeft Go Ahead Eagles de weg omhoog niet kunnen inslaan, waardoor de play-offs tegen degradatie - De Graafschap is daarin de tegenstander - volgt. De club uit Deventer, die nog wel in de race is voor een Europees ticket vanwege het Fair Play-klassement, verloor voor de 21ste keer in dit seizoen en eindigt als nummer zeventien.